FAQ

Welkom bij de FAQ

Veel gestelde vragen


Over FESA:

Waar staat FESA voor?

FESA staat voor Financial & Economic Study Assosiation. Het doel van FESA is om studenten te verbinden met het bedrijfsleven. Meer over het doel van FESA kan je lezen op de pagina Strategie bij over FESA.


Wat zijn de voordelen van FESA?

FESA heeft verschillende voordelen, zo krijg je al je lid bent extra korting op je schoolboeken, zijn de meeste activiteiten gratis voor leden en kom je in contact met studenten uit verschillende jaren van de opleidingen Finance & Control en IFMC.


Wat is het verschil tussen een studievereniging en studenten vereniging?

Een studievereniging is een vereniging die is gekoppeld aan een studie, in dit geval Finance & Control en IFMC. Studieverenigingen organiseren naast de gezelligheidsactiviteiten, die je ook bij studentenverenigingen hebt, ook activiteiten waar de studenten iets van opsteken. Studentenverenigingen zijn toegankelijk voor al de studenten, ongeacht opleiding.


Heeft FESA een ontgroening voor nieuwe studenten?

FESA heeft geen ontgroening voor nieuwe studenten. Vaak worden er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar wel enkele activiteiten georganiseerd, deze zijn echter ter kennismaking met FESA.


Is FESA een onderdeel van de Haagse Hogeschool?

FESA is de studievereniging van de opleidingen Finance & Control en IFMC van de Haagse Hogeschool. FESA werkt veel samen met de opleidingen, maar is een losstaande organisatie. Voor meer informatie over de opleiding Finance & Control of IFMC kan je op de website van de Haagse Hogeschool kijken.


Helpt FESA mij met mijn studie?

FESA organiseert verschillende vakkundige activiteiten die een uitbreiding of toevoeging zijn van wat er op school geleerd wordt. Je doet dus extra kennis op. Daarnaast krijg je als je lid bent van FESA extra korting op de benodigde schoolboeken en is FESA bezig met het opzetten van extra bijlessen die gratis zijn voor leden!


Wat zijn de voordelen van FESA in carrière perspectief?

FESA organiseert jaarlijks, samen met de opleidingen, een netwerkmarkt waar veel partners van FESA aanwezig zijn. Dit is de uitgelezen kans om connecties te maken voor je netwerk waar je een stage of bijbaan uit kan halen. Daarnaast organiseert FESA met haar partners verschillende activiteiten. Bij deelname aan deze activiteiten kom je ook in contact met de partners waardoor je netwerk vergroot wordt.Lid worden:

Waarom moet ik lid worden van FESA?

Als je lid bent van FESA kan je bij veel activiteiten die FESA organiseert gratis deelnemen. Daarnaast ontvang je extra korting op je schoolboeken en kom je in contact met andere studenten van de opleidingen Finance & Control en IFMC.


Hoe kan ik lid worden van FESA?

Je kan lid worden van FESA door je online in te schrijven. Als je nog vragen hebt over je inschrijving die hier niet tussen staan kan je contact met ons op te nemen, door het contactformulier in te vullen.


Welke voorwaarde zijn er om lid te zijn van FESA?
Als je lid wilt worden van FESA moet je ingeschreven staan bij de opleiding Finance & Control of IFMC. Daarnaast moet je akkoord gaan met het Huishoudelijk Regelement van FESA.


Kan ik als ik niet de opleiding Finance & Control of IFMC volg ook lid worden van FESA?

FESA is bedoeld voor studenten van de opleidingen Finance & Control en IFMC. De vakkundige activiteiten die worden georganiseerd zijn ook gericht op deze twee opleidingen. Ben je geen student van een van de opleidingen, neem dan contact op met FESA, via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@fesathehague.com.


Kan ik lid worden van FESA als ik al lid ben van een andere vereniging?

Ja, als je lid bent van een studentenvereniging of andere vereniging kan je lid worden van FESA!Contributie:

Hoeveel is de contributie van FESA
De contributie is voor het schooljaar 2020-2021 vastgesteld op 6,00 euro.Activiteiten:

Wat voor soort activiteiten organiseert FESA?

FESA organiseert drie soorten activiteiten, namelijk vakkundige activiteiten, netwerkactiviteiten en sociale activiteiten. Vakkundige activiteiten zijn activiteiten die een toevoeging of uitbreiding zijn van de opleiding, zoals lezingen over interessante onderwerpen. Bij Netwerkactiviteiten kan je denken aan de jaarlijkse netwerkmarkt of inhouse-dagen bij bedrijven. En sociale activiteiten zijn de gezelligheidsactiviteiten, zoals borrels.

Meer informatie over de activiteiten kan je vinden op de evenementenpagina.


Moet ik betalen voor activiteiten die FESA organiseert?

De meeste activiteiten zijn gratis als je lid bent van FESA. Echter kan het zijn dat je toch voor een evenement moet betalen of dat er bijkomende kosten zijn. Als dit het geval is, wordt dit altijd vooraf, bij aankondiging, aangegeven.


Kan ik als ik niet lid ben van FESA ook meedoen aan de activiteiten?

Als je geen lid bent van FESA kan je tegen betaling meedoen aan activiteiten die FESA organiseert. Het is dus veel voordeliger om lid te worden, aangezien bijna al de activiteiten dan gratis zijn en je het lidmaatschapsgeld er al snel uit hebt!


Is het verplicht om je aan te melden voor een activiteit?

Ja, het is verplicht om je aan te melden voor een activiteit.


Kan ik toch naar een activiteit komen als ik mij niet heb aangemeld?

Als je je aanmeldt voor een activiteit reserveren we een plekje voor je. Als je je niet hebt aangemeld en toch wilt komen, kan het dus zijn dat de activiteit vol zit. Het is dus mogelijk om zonder aanmelden mee te doen, maar er is geen garantie. Stuur een mail naar activiteiten@fesathehague.com of neem contact met ons op.


Hoe moet ik mij aanmelden voor een activiteit?

Als je lid bent en bent ingelogd kan je je voor de activiteiten aanmelden. Als je geen lid bent van FESA, moet je een mail sturen naar activiteiten@fesathehague.com.


Als ik toch niet naar een activiteit kan komen, moet ik mij dan afmelden?

Ja, als je je hebt aangemeld en je komt niet aan een activiteit, kan je je via ‘mijn profiel’ afmelden voor de activiteit.Commissies:

Welke commissies zijn er?

Binnen FESA zijn er op dit moment drie commissies, namelijk de commissie activiteiten, betrekkingen en Marketing. Elke commissie houdt zich met verschillende zaken bezig, zo organiseert de commissie activiteiten de activiteiten van FESA, onderhoudt de commissie betrekkingen de contacten met partners en legt nieuwe contacten en houdt de commissie Marketing zich bezig met het promoten van alles wat met FESA te maken heeft.

Kijk voor meer informatie over de commissies op de pagina over commissies.


Hoeveel tijd ben je kwijt als je in een commissie zit?

Hoeveel tijd je kwijt bent aan FESA als je in een commissie zit, ligt eraan hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Elke week wordt er minimaal één keer één uur vergadert, daarnaast voer je met je medecommissieleden de taken uit die je hebt gekregen. De minimale tijd bedraagt dus ongeveer 2 á 3 uur per week. Echter is het mogelijk om meer uur aan FESA te besteden.


Welke taken heeft een commissielid?

De taken van een commissielid hangen af van de commissie. Iedere commissie heeft zijn eigen taken. Een impressie van de taken per commissielid staan op de pagina over de commissies.


Wat zijn de voordelen van het meedoen aan een commissie?

Als je in een commissie zit, doe je extra ervaring op naast wat je op school leert. Dat staat erg goed op je CV. Daarnaast is het erg gezellig om lid te zijn van een commissie, je leert dingen die je niet op school leert en komt in contact met studenten van verschillende leerjaren die ook bij de commissies zitten.


Waarom zou ik lid worden van een commissie?

Als je een extra uitdaging zoekt, dingen wilt leren die je niet op school leert en gezelligheid zoekt, ben je in een commissie aan het juiste adres. Naast de voordelen uit de vorige vraag, kan je door lid te zijn van een commissie je steentje bijdragen aan alles wat FESA organiseert.Partners:

Welke voordelen heeft het om partner te worden van FESA?

Bij een samenwerking met FESA wordt de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroot onder de studenten. Er kunnen verschillende activiteiten georganiseerd worden en uw bedrijf kan worden gepromoot op de sociale media van FESA. Mogelijke samenwerkingsopties kunt u vinden op de pagina Word partner. Als u een brochure wilt ontvangen kunt u een e-mail sturen naar betrekkingen@fesathehague.com of het contactformulier invullen.


Hoe kan ik partner worden van FESA?

Als u geïnteresseerd bent om samen te werken met FESA, kunt u het contactformulier in vullen of een e-mail sturen naar betrekkingen@fesathehague.com.Boekenkorting:

Hoe kan ik gebruik maken van de boekenkorting van FESA?

Leden van FESA krijgen extra korting op hun schoolboeken. Bij ‘mijn profiel’ staat uitgelegd hoe je de boekenkorting kan gebruiken. De korting wordt gelijk verrekend bij het afrekenen. Hierdoor verdien je je lidmaatschapsgeld dus snel weer terug!Contact met FESA:

Waar kan ik de FESA-kamer vinden?

FESA heeft, samen met de andere studieverenigingen van de factulteit BFM, kamer 2.65. De openingstijden van deze kamer zijn te vinden op de homepage en bij contact.


Heeft FESA een postvakje?

Ja, FESA heeft haar eigen postvakje. Door de verbouwing op school is deze op dit moment echter niet in gebruikt. Op dit moment kan je ons bereiken via info@fesathehague.com.


Heb je verder nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@fesathehague.com of vul het contactformulier in en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!

Onze sponsoren